Selitveni nasveti

Poizvedi.si vam predstavlja nekaj trikov s katerimi bo vaša selitev lažja in manj stresna.

Zberite skupaj svoje bistvene elemente

Poskrbite, da boste imeli vse kar potrebujete blizu. Na primer nekaj oblek, elektroniko, toaletne pripomočke, itd. Priporočena je tudi steklenica vode in nekaj prigrizkov.

-Privite vse vijake do konca

Pri demontaži postelj, garderobnih omar ali drugih kosovnih predmetov poskrbite, da zberete vse dele skupaj. Uporabite oznako za označevanje in jih dajte v kos pohištva, s katerim gre. Preden se premaknete, priporočamo tudi zaloge Allenovih ključev (sicer znane kot hex ključi) in jih med celotnim procesom držite blizu. Te stvari bodo izginile, ko jih boste najbolj potrebovali, zato so varnostne kopije nujne.

-Izogibajte se sevu

Vozički za vreče so vaši najboljši prijatelji, ko poskušate premakniti kosovne predmete iz doma, prihranite čas in veliko nepotrebnega napora. Prav tako so idealni za hitro premikanje nizov škatel; preprosto jih zaščitite v vrečko z uporabo močnih bungee vrvice in si prihranite večkratne izlete.

-Barvne oznake

Najboljši način za razpakiranje, ko se premaknete v novo hišo je barvno kodiranje. Preden začnete pakirati, imejte nekaj zvitkov barvnega traku ali papirja in jasno označite vsako škatlo glede na sobo, v katero mora iti. Tako lahko vse premaknete v ustrezno sobo in ne bo potrebno dolge ure iskati na primer daljinca.

-Pritrdilni film

Je eden vsestranskih orodij. Pomagal vam bo, da boste vse stvari držali na enem mestu. Zavežite polico za knjige in predale s filmom, preden jih premaknete iz sobe. Ko pridete v nov dom, jih enostavno odvežite. Zavite jedilni pribor, držala za kozmetiko in ostale stvari, da preprečite poškodbe. Krhke stvari lahko zavijete v več plasti, ter tako poskrbite še za večjo varnosti.

-Izdelajte načrt za razpakiranje

Ko ste v novem domu, je skušnjava razpakirati vse hkrati. Razpakiranje po sobi je veliko bolj produktivno in hitro. Napišite seznam prednostnih sob, ki jih boste prvo uredili. Priporočamo, da začnete s kuhinjo in spalnico.

< Nazaj na Blog
Nasveti Selitev